HonestFood Kiáltvány

Az HonestFood a meglévő, hagyományos élelmiszer-termelési lánc újragondolását kezdeményezi annak érdekében, hogy új középutat találjon a túliparosított és az ökológiai mezőgazdaság között, hiszen utóbbi még mindig túl költséges és bizonytalan eredményű.

Életre hívjuk az HonestFood mozgalmat, amellyel legfőbb célunk, hogy visszatérjünk a valódi értékekhez, és hogy ezeket az értékeket visszavezessük az élelmiszer-termelési láncba.

Az első érték az Őszinteség, amely minden szereplő munkájának méltányos elismerését jelenti. Kezdve azoktól, akik élelmiszerrel látják el a fogyasztókat, egészen azokig a gazdákig, akik elültetik a magokat, betakarítják a termést és gondozzák az állataikat. Aztán jön a Tisztelet; a környezet, az állatok jóléte, az emberek munkája iránt. Végül, de nem utolsó sorban, a legértékesebb kincsünk tisztelete és gondozása: a harmadik érték az Egészség! A miénk, és az egész Teremtésé!

Az HonestFood a Földünk hangja: mesél nekünk és emlékeztet minket őseink tudására. Az HonestFood a sarki fény, amely megmutatja az irányt. De nekünk kell követnünk, táplálnunk és haladnunk vele a kijelölt úton. Mindannyiunknak. A fogyasztónak, aki tudatosan és következetesen választ és vásárol a világban, amelyben élni szeretne. A kiskereskedelmi és vendéglátóipari vállalkozóknak, akiknek a kiváltsága és felelőssége kiválasztani a polcaikra kerülő termékeket vagy az alapanyagokat az általuk készített ételekhez. És végül természetesen nekünk, gazdáknak, tenyésztőknek, élelmiszer-ipari szakembereknek. Nekünk, piaci szereplőknek, egyenként át kell gondolnunk a termesztés, a tenyésztés, az élelmiszer-feldolgozás módszereit és technikáit. Együtt vagyunk a teremtés első letéteményesei, és a mi felelősségünk annak táplálása, amelyet Leonardo tökéletes gépnek nevezett. Az HonestFood nem cél vagy végpont. Ez egy új utazás kezdete, egy állandó fejlődésben lévő mozgás. Haladjunk együtt ezen az úton, hogy jó minőségű és egészséges ételeket kínáljunk az emberiség számára megfizethető áron.

Legyen az a célunk mindennap, hogy jósággal és őszinteséggel jobbá tegyük a világot!

Az egészséghez tudatosság is kell

Az emberi egészség védelme az HonestFood egyik alappillére. Egy egészséges társadalom nemcsak kevesebbe kerül a társadalombiztosításnak, hanem boldogabb, produktívabb és nem utolsó sorban tovább él.